Muffin
Dottya 2007.02.15. 19:02
Hozzvalk (kb. 14 db)
12 dkg vaj
25 dkg cukor
1 vanlis cukor
2 db tojs
30 dkg liszt
1 stpor
kb. 1 dl tej
plusz tetszleges belevalk: mazsola, di, aszalt gymlcsk, csokold, fahj, kakapor stb.
A megolvasztott vajba belekeverjk elszr a cukrot s a vanlis cukrot, majd a tojs kvetkezik. Ezutn jhet a liszt, a stpor s vgl annyi tej, hogy formlhat masszt kapjunk. A tetszlegesen kivlasztott egyb hozzvalkat is belekeverjk, majd a muffinpapr mrettl fggen dinyi-tojsnyi mret golykat formlunk. (Vigyzat! A gombcok megnnek a stportl.) A paprokat a stformba helyezzk, bele a gombcokat, s kzepes-kis lngon addig stjk, amg a beleszrt hurkaplcra mr nem ragad tszta.
|