●•¢ѕαк ¢ѕαנσк•●
●•¢ѕαк ¢ѕαנσк•●
Men
 
Bejelentkezs
Felhasznlnv:

Jelsz:
SgSg
Regisztrci
Elfelejtettem a jelszt
 
Boldog Nvnapot!
Ha ma van a szlinapot akkor boldog szlinapot!!:P(L)
 
Asztrolgia
 
Chat

 
Krlek regizz!
Regizz:)
 
Naptr

 

 
Video

 
Ritmusos
 
Galria
 
Floricienta Bertotti
 
Nelly Furtado
 
Akvrium

 
Orlando Bloom
 
Johhny Depp
 
Videk
 
Na igen....

 

 

 
Lola
 
Kdok a honlapodra!
 

 

 

Vicc
 
Receptek
Receptek : Vega receptek. (J!!!)

Vega receptek. (J!!!)

Dottya  2007.04.08. 11:44



Sajtos rakott padlizsn

Hozzvalk:2-3 szp padlizsn, a stshez olaj, 5-7 deka vaj, 2 ppozott evkanl liszt, 1-1,5 dl tej, 2 dl tejfl, 10-15 deka reszelt sajt, 1 tojssrgja (elhagyhat), s, zls szerint szerecsendi



A meghmozott padlizsnt (manyag, vagy rozsdamentes aclkssel hmozzuk, klnben megkeseredik) felkarikzzuk s olajban kistjk. Ha van mikrnk s kicsit kalriaszegnyebben szeretnnk elkszteni, rtegezzk olyan tlba a padlizsnkarikkat, aminek van fedele.
Minden rteget kenjnk meg vkonyan olajjal, majd zrjuk le a tlat vagy fedjk le mikrfolival. Proljuk "lottyadsig" a padlizsnt. Kzben ksztsnk besamelt a lisztbl s a tejbl, vegyk le a tzrl s keverjk bele a tejflt, a sajt felt s a tojssrgjt. zestsk fszerekkel, de fszerek nlkl, kicsit megszva is kszthet. Rtegezzk ezzel a mrtssal a slt/prolt padlizsnkarikkat, fellre is mrts kerljn, majd szrjuk a tetejre a maradk sajtot s stben sssk pirosra a tetejt.

Tipp:
A simn, olajban kisttt vagy mikrban prolt padlizsn krtsnek is kivl. Grillpartyn is elkszthet rcson, sval, pici borssal s kakukkfvel zestve. Ha egy szelet sajtot is raksz r a megforgats utn, s annyi ideig hagyod a rcson, hogy megolvadjon, klnleges csemegt kapsz.



Sttk leves



Hozzvalk: egy kisebb amerikai (krte alak, narancssrga) vagy egy nagyobb cikkely hagyomnyos sttk, zls szerint hagyma, bors, 4-5 babrlevl, 1-2 teskanl szerecsendi, trkony, s s egyb fszerek, 2-3 db brmilyen leveskocka, fl-3/4 l tej, zls szerint tejfl.

 

A tkt meghmozzuk, kockkra vgjuk, felntjk annyi vzzel, hogy ellepje s a leveskockkkal egytt felrakjuk prolni. (Ha eltte egy kis hagymt olajon vegesre pirtunk, s arra rakjuk r a tkt a hozzvalkkal, mg finomabb lesz a leves.) Ha puhra ftt a tk, megvrjuk, amg kihl, majd turmixgpben sszeturmixoljuk, tbb adagban, annyi tejjel felntve, hogy knnyen menjen a turmixols. Ha nem elg ss, utnszzuk, s belerakjuk a fszereket. Felntjk tetszs szerint tejjel. A borsozst vatosan vgezzk, mert -br az adja meg az alapzt a levesnek- ha tlborsozzuk, a knnynk is folyni fog tle. :) A leves akkor a legfinomabb, ha egy napot ll fogyaszts eltt; a fszerek ze ekkor jn ki igazn. Tzforrn tlaljuk, a tetejre tejfllel dsztve s/vagy zls szerint prhagymt karikzva r.

Tipp:
Egy kisebb mret tkbl is hatalmas lbos leves lesz. Ha csak egy-kt szemlyre fzl, a tk egy rszt ssd meg tepsiben, pici sval, borssal, trkonnyal fszerezve.



Szjs mussaka

Hozzvalk: 2 kisebb padlizsn, liszt, a stshez olaj, egy zacsk szjagranultum, 2 dl tejfl, 1 tojssrgja, s, bors, 1 kis hagyma, egy gerezd trt fokhagyma

A szjagranultumot elrs szerint telzests vzbe ztatjuk egy rra. A meghmozott, karikra vgott padlizsnt lisztbe mrtjuk s b olajban kistjk. Az aprra vgott hagymt egy kevs olajon megpirtjuk, beletesszk a szjt, sval, borssal, fokhagymval zestjk s megproljuk. A kisttt padlizsnt s a prolt szjt rtegezve tzll tlba rakjuk, a tetejre ntjk a tojssrgjval elkevert tejflt s az egszet stben alaposan tstjk.

Padlizsnos szendvicskrm

Hozzvalk: 2 padlizsn, 1 gerezd fokhagyma, 1-2 evkanl olaj, s, bors

A padlizsnokat megmossuk s hmozatlanul tepsibe rakva megstjk. Ha kihltek, lehzzuk a hjukat s sszekeverjk az elzleg felaprzott s olajon megpirtott fokhagymval, sval s borssal. zls szerint ms fszerekkel is zesthetjk. Ha knnyteni akarunk a tmny krmen, vagy tl sok fokhagymt raktunk bele, adjunk hoz pr kanl tejflt. Pirtsra kenve finom vacsora.

Tipp:
A padlizsnkrm mlyhtben (termszetesen csak tejfl nlkl) hnapokig elll. gyeljnk r, hogy jl zr ednyben rakjuk el. Tavasszal, amikor felmegy a padlizsn ra, vagy ha hirtelen vratlan vendgek toppannak be, pillanatok alatt finom csemege kszthet belle. Melegszendvicshez is felhasznlhat, leveles tsztba is tlthet, akr ms zldsgekkel kombinlva is.



Srtsztban slt finomsgok

Hozzvalk: olyan zldsg, amilyet ltalban rntani szoktunk (gomba, tk, karfiol, patiszon, padlizsn, brokkoli, stb.), olaj a stshez, 50 deka zldsghez szmtva 1 tojs, 10 dkg liszt, egy veg sr (aminek j rszt megihatjuk, mert a recepthez csak kevs kell :))

A zldsget tetszs szerint ss vzben elfzhetjk; a karfiolnl, laskagombnl s a brokkolinl felttlenl tegyk ezt meg. Kzben habvervel keverjk ssze a tojst, a lisztet s annyi srt, hogy igen sr palacsintatsztt kapjunk. Ezutn a zldsgeket csak megmrtjuk benne s forr olajban kistjk. Ezzel gyakorlatilag megsproljuk a 3 tnyrral val pepecselst, rumlit s a ragacsos kezeket, amik a rntott dolgok velejri. Krtsnek azt adjuk, amit a rntott zldsgekhez; rizst/krumplit, tartrmrtst, a tkhz kapros majonzt.

Tipp:
Bunds almt is kszthetnk a fenti mdon; fahjas vanliapudinggal tlalva nnepi csemege.



Becsinltleves szjakockbl

A recept Hargitai Gyrgy: Vegetrinus telek c. knyvbl val (Prma szakcs sorozat, Knyvkuck kiad)

Hozzvalk: 10 dkg szjakocka, 2 mokkskanl telzest, 1 kzepes vrshagyma, 2-2 kzepes burgonya s srgarpa, 1 kisebb petrezselyemgykr, 3-4 evkanl olaj, s, 1-2 babrlavl, fl-fl mokkskanl rlt bors s pirospaprika, 10 dkg friss vagy fagyasztott zldbab, 1 evkanl Graham-liszt, 1 kiskanl szjaliszt, 2 dl tejfl, 2 gerezd fokhagyma, 1 kisebb citrom leve, 1 csokor petrezselyem

A szjakockt elrs szerint legalbb egy rra langyos, telzests vzbe ztatjuk. A megtiszttott hagymt flbehastjuk s vkonyan flszeleteljk. A zldsgeket a zldbab kivtelvel kzepes kockkra vgjuk. Az olajon a hagymt kevergetve 1-2 percig magban, majd a zldsgeket rdobva tovbbi 3-4 percig pirtjuk. Megszzuk, a babrlevllel, borssal meg a pirospaprikval fszerezzk s a levtl lecsepegtetett szjakockt is hozzadjuk. gy 8 deci vizet rntnk, majd amikor felforrt, feledjk s kis lngon megfzzk. A vge fel a fagyasztott zldbabot -a frisset egy kicsivel korbban- is hozzadjuk. A ktfle lisztet a tejfllel simra keverjk, a zzott fokhagymval zestjk, s egy keveset a forr lbl belemernk. Simra dolgozzuk, majd az egszet a leveshez ntjk. 2-3 percig forraljuk, hogy kiss besrsdjn, vgl citromlvel s finomra vgott petrezselyemmel zestjk.



Szjs rakott kel

Hozzvalk: 1 fej knai kel (de lehet rendes kelkposzta is), fl zacsk szjagranultum, 1 fej hagyma, kis olaj, pr kanl vegeta, s, msfl mark rizs, pirospaprika, zls szerint tejfl (minl tbb, annl jobb :))

A szjt beztatjuk telzests vzbe. Kzben a hagymt aprra vgjuk s olajon vegesre pirtjuk. Ha a szja mr jl megszvta magt, lentjk rla a vizet s rdobjuk a hagymra, kis sval s pirospaprikval zestjk, majd tfzzk. Kzben a rizst s a kposztt is kifzzk (enyhn ss vzben). Leszrjk mindkettt, s hll tlba rtegezzk a ksz hozzvalkat. Alulra kposzta kerljn, takarja el teljesen a tlat. R kerljn egy rteg a szjval sszekevert rizs, majd zls szerint tejfl. Ez utbbi elhagyhat, de finomabb, ha benne van. gy rtegezzk a hozzvalkat, amg meg ne mtelik a tl;fellre kposztalevelek kerljenek, melyeket megkennk tejfllel. Az egszet tstjk a stben.

Tipp:
A rizs fzsekor tegynk egy evkanl olajat a vzbe; gy nem tapadnak ssze a szemek. Finomabb lesz a rizs, ha leveskockt vagy telzestt tesznk a vzbe, s szp srga, ha sfrnyt, vagy egy kis knai fszert rakunk hozz fzskor. Ha a rizs mg kemny, de a vz elftt s az egsz odatapadt a lbos aljhoz, akkor ne ntsk fel vzzel, hanem rakjunk r gyorsan fedt s kapcsoljuk le a lngot alatta. 10 perc alatt a flksz rizs megproldik sajt melegtl (a fedt persze nem szabad emelgetni kzben) s garantltan nem g oda.

fonyaturmix

A recept a Vilma nni vegetrinus receptjei c. knyvbl val (sz-rv Bt. ) A receptet kszi Bucknak :)

Hozzvalk:1 cssze fonya, 2 kimagozott szibarack, 1 fagyasztott bann, 1 cssze narancs- vagy almal

A hozzvalkat simra turmixoljuk.

Dinnyeturmix

A recept a Vilma nni vegetrinus receptjei c. knyvbl val (sz-rv Bt. ) A receptet kszi Bucknak :)

Hozzvalk: 1 cssze grgdinnye, 1 cssze srgadinnye

A hozzvalkat simra turmixoljuk. A dinnye egy rszt vagy akr egszt behthetjk, ha hidegebb, tmnyebb italt szeretnnk kszteni.

Brokkolikrmleves

A recept a Vilma nni vegetrinus receptjei c. knyvbl val (sz-rv Bt. ) A receptet kszi Bucknak :)

Hozzvalk: 3 evkanl sfrnyolaj vagy ms hidegen sajtolt olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, 2 zellerszl, 2 brokkoli, 6 cssze vz, 2 zldsgleveskocka, s, smentes fszerkeverk, 1 kvskanl kakukkf, 1 evkanl vaj

Nagy, vastag fal fazkban, kzepes lngon melegtsk fel az olajat. Vgjuk aprra a fokhagymt s dobjuk az olajba. Vgjuk ssze a hagymt s a zellert s tegyk az olajhoz. Lass tzn sssk finoman kavargatva, hogy a zldsgek tpuhuljanak, de ne barnuljanak meg. Tvoltsuk el a brokkoli szrnak vastag rszt, a tbbit vgjuk ssze, a rzskat egszben hagyva. Tegyk a brokkolit a tbbi zldsghez s forgassuk jl meg az olajban. ntsk r a vizet s forraljuk fel. Dobjuk bele a leveskockt s a fszereket. Keverjk, amg a leveskocka felolddik, majd kzepes lngon fzzk a levest lefedve, 20 percig. Kicsit htsk s kt cssznyi brokkolit vegynk ki. A maradk zldsget s a szr egy rszt helyezzk a robotgpbe. Keverjk gyorsan simra. A ppet tegyk a leveshez a fazkba. Adjuk hozz a flretett brokkolirzskat s keverjk jl meg. Hagyjuk, hogy lgyan, gyngyzve felforrjon. Dobjuk bele a vajat s keverjk, amg elolvad. Hrom-ngy szemly rszre.

Hideg ananszkrmleves

A recept a Vilma nni vegetrinus receptjei c. knyvbl val (sz-rv Bt. ) A receptet kszi Bucknak :)

Hozzvalk: 1 db friss anansz (vagy 30 dkg konzerv), 1 evkanl kristlycukor, 2 dl szraz fehrbor, szegfszeg, citromf, 1 vanliard, s, 4 dl tejszn

Az ananszt meghmozzuk, kzept hosszban kifrjuk, hst apr darabokra vgjuk, kevs cukorral meghintjk, rvid ideig llni hagyjuk. Hrom dl vzhez vagy a konzerv ananszlhez hozzntjk a fehrbort, s 20 percig fzzk szegfszeggel, citromfvel, a vanliarddal s kevs sval zestve. Finom szrn leszrjk, ismt felforraljuk, s beletesszk az elksztett ananszdarabokat. Amint jra felforrt, levesszk a tzrl s hagyjuk kihlni. Kzvetlenl tlals eltt hozzkeverjk a tejsznt.

Brokkoli palacsintban

A recept a Vilma nni vegetrinus receptjei c. knyvbl val (sz-rv Bt. ) A receptet kszi Bucknak :)

Hozzvalk: 50 dkg brokkoli, s, rlt bors, 12 dkg liszt, 1 tojs, 2 evkanl olaj + 4 dl a stshez

A brokkolit megmossuk, ss vzben flig megfzzk, leszrjk, lehtjk, rzsira szedjk, borssal meghintjk. Tz deka liszthez 2 dl langyos vizet ntnk, gyorsan sszekeverjk, szzuk, majd tojssal s kt evkanl olajjal simra keverjk. Ebbe a tsztba mrtogatjuk a lisztben elzleg megforgatott brokkolirzskat. Egyenknt kzepesen forr olajba tesszk, s vilgosbarnra stjk, az olajat leitatjuk rla s mris tlalhatjuk.

Kelbimb kkuszkabtban

A recept a Vilma nni vegetrinus receptjei c. knyvbl val (sz-rv Bt. ) A receptet kszi Bucknak :)

Hozzvalk: 50 dkg kelbimb, s, rlt bors, rlt szerecsendi, 5 dkg liszt, 2 tojs, 5 dkg zsemlemorzsa, 10 dkg kkuszreszelk, 4 dl olaj a stshez

A kelbimbt megtiszttjuk, megmossuk s forrsban lv ss vzben megfzzk. Leszrjk, kihtjk, lecsepegtetjk, borssal, szerecsendival zestjk. Lisztben, felvert tojsban s morzsval kevert kkuszreszelkben megforgatjuk. Kzepesen forr olajban megstjk.



Zldbors burgonyafszekben

A recept a indexen www.eszemiszom.hurl val. A receptet kszi Nonoknak. :)

Hozzvalk: 80 dkg reg burgonya , (jburgonybl nem j), s, 1 csom jhagyma, 9 dkg vaj, 60 dkg frissen fejtett zldbors, 1 csokor petrezselyem, fl kiskanl telzest por, 2 evkanl tejszn, 2 tojssrgja, 1 tojs, fl mokkskanl reszelt , szerecsendi, kshegynyi rlt bors, 5 dkg reszelt ementli sajt, a tepsi kikenshez: vaj

 

A burgonyt alapos moss utn hjban, ss vzben megfzzk, le- szrjk. Kicsit hlni hagyjuk, majd meghmozzuk s ttrjk. Amg a burgonya puhul, az jhagymt megtiszttjuk, flaprtjuk, 6 deka vajon megfuttatjuk, a borst rszrjuk s beleforgatjuk. 1 deci vizet alntnk, a flaprtott petrezselyemmel meg az telzestvel fszerezzk, lefedjk, kis lngon kb. 20 perc alatt puhra proljuk. Az ttrt burgonyt a tejsznnel, a maradk vajjal, a tojssrgjval meg a tojssal simra keverjk, a szerecsendival s a borssal fszerezzk, csipetnyit megszzuk. A burgonys masszt csillagcsves habzskba tltjk, s kivajazott tepsire 12, egyenknt kb. 6 centi tmrj, 3-4 centi magas kerek fszket nyomunk belle. Ezeket a zldborsval megtltjk, a sajttal meghintjk, vgl elmelegtett stben, a k- zepesnl nagyobb lnggal (200 C; lgkeverses stben 180 C) kb. 15 percig stjk. Akkor j, ha a burgonya szp aranysrga lesz, a bors tetejn pedig elolvadt a sajt. Laptkanllal emeljk tnyrra, gy nem gurul ki belle a bors.



Juhsajttal tlttt paradicsom

A recept a www.eszemiszom.hurl val. A receptet kszi Nonoknak. :)

Hozzvalk (6 szemlyre) 6 kzepes, kemny paradicsom, s, 20 dkg juhsajt, 2 dkg vaj vagy margarin, 2 evkanl tejfl, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis csokor petrezselyem, kshegynyi rlt fehr bors, a tlalshoz: 1 kis fej salta

A paradicsomokat megmossuk, szrukat kimetsszk. Tetejkbl les kssel egy kalapot levgunk, belsejket kiskanllal kivjjuk. Ezutn az regeket kiss beszzuk, s a szemeket fejjel lefel szrrcsra lltjuk. A juhsajtot villval sszetrjk de szitn t is passzrozhatjuk , majd a vajjal meg a tejfllel simra keverjk. A zzott fokhagymval s a flaprtott petrezselyemmel fszerezzk, megborsozzuk, ha kell, utnaszzuk. A masszt habzskba kanalaz- zuk, majd a paradicsomok regbe nyomjuk (habzsk hjn kiskanllal tltjk bele). A kalapokat rillesztjk, 1-2 rra behtjk. Tlalskor a tlttt paradicsomokat saltalevelekkel blelt tlra lltgatjuk.



Zldsgpsttom pspkkenyrformban

A recept a www.eszemiszom.hurl val. A receptet kszi Nonoknak. :)

Hozzvalk:(10 szemlyre) 15-20 dkg szp nagy parajlevl, de lehet mangoldlevl is, s, a srgarps masszhoz: 70 dkg srgarpa, 2-3 dkg vaj, s, rlt bors, 3 tojs, 4 evkanl tejszn, a prs masszhoz: 70 dkg prhagyma, 3-4 dkg vaj, s, rlt bors, 3 tojs, 4 evkanl tejszn, 10 dkg frissen kifejtett , zldbors, a forma kikenshez: vaj

A paraj szrt lecsipkedjk, a leveleket megmossuk, majd enyhn ss, forrsban lv vzben 2 percig fzzk. Utna szrlapttal hideg vzbe tszedjk. A srgarpt megtiszttjuk, aprra vgjuk, a vajon 2-3 perc alatt megfuttatjuk. Megszzuk, megborsozzuk, fl deci vizet ntnk al s lefdve, kis lngon 15 perc alatt puhra proljuk, majd fed nlkl zsrjra stjk. Ha kihlt, a tojssal s a tejsznnel turmixoljuk. A prs masszt ugyangy ksztjk el; fontos: a prhagymnak tiszttva, teht a zldje nlkl kell 70 deknak lennie. A zldborst enyhn ss vzben puhra fzzk, leszrjk, a prprbe keverjk. Egy kb. 1,5 literes pspkkenyrformt kivajazunk, majd a lecspgtetett parajlevllel kibleljk. A rpapr felt belesimtjuk, amire rkenjk a prprt. Ezt a rtegezst mg egyszer megismteljk, vgl a tetejre is parajlevelet bortunk. Megvajazott aluflival lefedjk, magas fal tepsibe tesszk, s annyi vizet ntnk kr, amennyi a felig r. Elmelegtett stben, j kzepes lnggal (190 C; lgkeverses stben 170 C) kb. 50 percig gzljk. Kicsit hlni hagyjuk, deszkra bortjuk, majd kisujjnyi vastagon flszeleteljk. Melegen, hidegen egyarnt kitn.

 
Hirdets

 

 
Ez + Az
 
Ne lopj, mert mindent ltunk!
Remlem tetszik az oldal!
 
Szavazz!
 
Animci
 
Olsen ikrek
 
Hilary Duff
 
Lindsay Lohan
 
Szmolgp
0
7 8 9 /
4 5 6 *
1 2 3 -
0 +/- . +
C
=
 
Nzettsg
 
Jsgmb

Kristlygmb

rj be egy igen/nem-mel megvlaszolhat krdst s a kristlygmb vlaszol.

Figyelem: a kristlygmbnek nincs humora, de szeret msokat cikizni!



 
Az oldal button-ja
Buttonom:)
 
Napi j tancs
CENTER>
 

 
Smink tippek lnyoknak
 
No thanx
 
Szavazs!
 
Mini jtk!

 

 
Ugye TE is vded az llatokat?!
 
Oldal cmek

www.virguszoldala.gportal.hu --->Virg oldala(nzztek meg!)

www.diundisu.gportal.hu-->Isti, s Roli oldala

www.dd2.try.hu -->Lotti oldala

www.tokio-hotel-site.try.hu -->Mary oldala

 
Design - verseny
 
Ezt kell kiraknod, ha jelizel
ηє ℓσρנ!!:)
 
MSN
 

✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal